καρτέλα

Λίγα Λόγια για το Ξύλο

 • Το παλαιότερο και πιο δοκιμασμένο στο χρόνο υλικό κατασκευής για πόρτες και παράθυρα. Απόδειξη οι ανασκαφές που έχουν γίνει στο ακρωτήριο της Σαντορίνης, αναφέρονται στη Μινωική εποχή.
 • Είναι φυσικό υλικό, οικείο με ιδιαίτερη αισθητική, οικολογικό και μπορεί να είναι προϊόν αειφορικής διαχείρισης.
 • Η κατεργασία και τα υπολείμματά του μπορούν να αξιοποιηθούν εύκολα χωρίς να ρυπαίνουν το περιβάλλον.
 • Τα ξύλινα κουφώματα σε σχέση με τα κουφώματα αλουμινίου και PVC, χρειάζονται πολύ λιγότερη ενέργεια (πετρέλαιο, ρεύμα) για να κατασκευαστούν. Ας μην ξεχνάμε ότι το 5% (δεδομένα 2009) της συνολικής ενέργειας σε ρεύμα που παράγει η χώρα μας, καταναλώνεται για την κατεργασία του βωξίτη, πρώτη ύλη για τα κουφώματα αλουμινίου. Επιπλέον η πολύπλοκη διαδικασία ηλεκτρόλυσης που ακολουθεί, δημιουργεί τοξικά απόβλητα. Στην Ελλάδα πληρώνουμε πρόστιμα γιατί δεν εφαρμόζουμε τις οδηγίες σχετικά με τις ήπιες μορφές ενέργειας. Γιατί άραγε να σπαταλάμε τόση ενέργεια (5%) σε κουφώματα που είναι 1700 φορές (!!!) λιγότερο θερμομονωτικά από τα ξύλινα;

Το παραπάνω είναι ζήτημα το οποίο δεν πρέπει να αφήσει κανένα μας αδιάφορο.

Γενικές Απαιτήσεις
Που πρέπει να έχει ο καταναλωτής - πελάτης από τα εξωτερικά κουφώματα, σύμφωνα με την ευρωπαϊκή οδηγία και τους νόμους του ελληνικού κράτους. Τα παρακάτω αποτελούν κριτήριο αξιολόγησης μεταξύ διαφορετικών κατασκευαστών.

 • Στεγανότητα υπό πίεση αέρα
 • Στεγανότητα υπό πίεση νερού
 • Θερμομόνωση κουφώματος - τιμή Κ (τιμή μονάδας), βαθμός συνολικής απώλειας ενέργειας
 • Ποιότητα υλικών κατασκευής, ταξινόμηση υλικών κατά Din
 • Θερμομόνωση τζαμιών - τιμή Κ, βαθμός συνολικής απώλειας ενέργειας τζαμιού
 • Βαθμός διαπερατότητας φωτός ημέρας
 • Βαθμός ασφαλείας - επίπεδο ασφαλείας


Τρικολλητή ξυλεία
Τεχνική κατασκευής για παράθυρα και μπαλκονόπορτες.

Τρία τεμάχια ξύλου υψηλής ποιότητας ίδιας διατομής κολλιούνται μεταξύ τους με τα νερά του ξύλου να έχουν αντίθετη φορά. Η κόλλα που χρησιμοποιείται είναι εξωτερικής χρήσης με μεγάλη αντοχή στην υγρασία D4 και στην θερμοκρασία >80C°. Η εσωτερική υγρασία του τρικολλητού ξύλου δεν υπερβαίνει το 12%. Το αποτέλεσμα είναι να έχουμε ένα προϊόν με εξαιρετικές μηχανικές αντοχές απαλλαγμένο από στρεβλώσεις - ρωγμές και πραγματικά ελαττώματα στο προφίλ των εξωτερικών κουφωμάτων.

Το κατάλληλο ξύλο στην κατάλληλη χρήση
Νιαγκόν Λιβερία, Μεραντί Μαλαισία, Δρυς Αμερική, Ιρόκο Αφρική, Πεύκο Βόρεια Ευρώπη

Εξώπορτες
Οι πόρτες εισόδου κατασκευάζονται στα μέτρα σας σύμφωνα με το σχέδιο της αρεσκείας σας, απαλλαγμένες από διαστασιολογία και σχέδια. Μονόφυλλες ή δίφυλλες με σταθερά ή ανοιγόμενα πλαϊνά, φεγγίτες, υπέρθυρα, διακοσμητικά περβάζια, κλειδαριές πολλαπλών σημείων ασφαλείας, ανεμοφράκτη για σφράγιση στο κατωκάσι, μεντεσέδες βαρέως τύπου, 3 ρυθμίσεων (3D).

καρτέλα